ⓘ Free online encyclopedia. Did you know?



                                               

Alap-alap kawah

Alap-alap kawah atawa Peregrine Falcon nyaéta manuk pamangsa anu asalna tina kulawarga Falconidae. Kagolongkeun kana spésiés manuk alap-alap anu pangawakanna kawilang gedé, panjang awakna 50 cm. Ieu manuk mibanda bulu kelir na hideung, kulawu jeu ...

                                               

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮞᮜᮂ ᮞᮠᮤᮏᮤ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮓᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ, ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ. ᮄᮘᮥᮊᮧᮒᮔ ᮑᮆᮒ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪. ᮊᮘᮥᮕᮒᮨᮔ᮪ ᮎᮤᮜᮎᮕ᮪ ᮕᮨᮛᮨᮔᮂᮔ ᮓᮤ ᮝᮒᮨᮞ᮪ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮘᮛᮒ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮏᮩᮀ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ. ᮙᮜᮠᮔ᮪ ᮞᮝᮛᮦᮂ ᮓᮆᮛᮂ ᮏᮝ ᮒᮨᮍᮂ ᮊᮘᮥᮓᮚᮃᮔ᮪ᮔ ᮙᮤᮜᮥ ᮊ ᮊᮘᮥᮓᮚᮃᮔ᮪ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ, ᮒᮚ ᮜᮤᮃᮔ᮪ ᮊᮎᮙᮒᮔ᮪ ᮝᮔᮛᮨᮏ, ...

                                               

ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪

ᮕᮤᮊᮩᮔ᮪ ᮃᮁᮒᮤᮊᮨᮜ᮪ ᮊᮧᮒ ᮔᮥ ᮍᮛᮔ᮪ᮔ ᮞᮛᮥᮃ, ᮒᮨᮙ᮪ᮕᮧ ᮊᮧᮒ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪. ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮎᮤᮛᮨᮘᮧᮔ᮪ ᮙᮍᮢᮥᮕ ᮠᮤᮏᮤ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮔᮥ ᮃᮚ ᮓᮤ ᮕᮢᮧᮕᮤᮔ᮪ᮞᮤ ᮏᮝ ᮘᮛᮒ᮪, ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ. ᮄᮘᮥᮊᮧᮒᮔ ᮑᮆᮒ ᮞᮥᮙ᮪ᮘᮨᮁ. ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮄᮉ ᮝᮝᮒᮨᮞᮔ᮪ ᮏᮩᮀ ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮘᮢᮨᮘᮨᮞ᮪ ᮓᮤ ᮘᮩᮜᮂ ᮝᮦᮒᮔ᮪, ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮊᮥᮔᮤᮍᮔ᮪ ᮓᮤ ᮘᮩᮜᮂ ᮊᮤᮓᮥᮜ᮪, ᮊᮘ ...

                                               

ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ

ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮑᮆᮒ ᮘᮞ ᮔᮥ ᮓᮤᮕᮊᮦ ᮊᮥ ᮊᮥᮛᮀ ᮜᮩᮝᮤᮂ |᮴᮱| ᮏᮥᮒ ᮏᮜ᮪ᮙ ᮓᮤ ᮝᮨᮝᮨᮀᮊᮧᮔ᮪ ᮊᮥᮜᮧᮔ᮪ ᮕᮥᮜᮧ ᮏᮝ ᮃᮒᮝ |᮱᮳|,|᮶| ᮕᮨᮁᮞᮦᮔ᮪ ᮒᮤ ᮕᮧᮕᮥᮜᮞᮤ ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ. ᮘᮞ ᮞᮥᮔ᮪ᮓ ᮊᮃᮞᮥᮕ᮪ ᮊᮔ ᮊᮥᮜᮝᮁᮌ ᮘᮞ ᮃᮅᮞ᮪ᮒᮢᮧᮔᮦᮞᮤᮃ - ᮙᮜᮚᮧ-ᮕᮧᮜᮤᮔᮦᮞᮤᮃ - ᮙᮜᮚᮧ ᮊᮥᮜᮧᮔ᮪-ᮕᮧᮜᮤᮔᮦᮞᮤᮃ - ᮞᮥᮔ᮪ᮓᮤᮊ᮪ ᮔᮥ ᮙᮤᮘᮔ᮪ᮓ ᮞᮘᮘᮛᮠ ᮓᮤᮃᮜᮦᮊ᮪/ᮜᮧᮌ ...

                                               

Jarami

Jarami nyaéta tangkal paré anu geus dipisahkeun tina paréna. Jarami ogé nunjul kana sésa tina olahan sisikian tatanén mangrupa tangkal-tangkal séréalia anu geus garing, sarta sikina/buahna geus dipipitan atawa dipisahkeun. Beuratna jarami kurang ...

                                               

Lisozim

Lisozim mangrupa énzim anu megatkeun beungkeutan β-1.4- glikosida anu aya di antara asam-N-asetil glukosamin jeung asam-N-asetil dina peptidoglican nepi ka pinding sél baktéri bisa rusak. Sanggeus kitu, cai bisa asup kana sél jeung ngabalukarkeun ...

                                               

Ajiran

Ajiran nyaéta tutuwuhan herba anu asalna tina kulawargga Lamiaceae. Tutuwuhan ieu remen dimangpaatkeun dina ramuan ubar herbal.

                                               

Kapal pangancur Jepang Kuroshio

Kuroshio mangrupikeun kapal katilu tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

                                               

Ramadan

Ramadhan mangrupikeun bulan kasalapan dina kalénder Islam, sareng dirayakeun ku umat Islam di sakabeh dunya ku puasa sareng miélingkeun wahyu anu munggaran anu sumping ka Nabi Muhammad. numutkeun kayakinan umat muslim. Milangkala taunan ieu kacat ...

                                               

Aksara Gedé

Aksara Gedé atawa dina basa Indonésia disebut huruf kapital mangrupakeun aksara anu miboga wangun jeung ukuran anu husus. Salah sahiji fungsi ieu aksara téh digunakeun di awal kecap dina kalimah jeung nuliskeun ngaran jelema atawa tokoh.

                                               

Wikipedia:Sumber nu bisa dipercaya

Artikel-artikel Wikipedia kudu maké sumber dipercaya nu geus dipublikasikeun. Kaca ieu mere pituduh kumaha ngaidentifikasi sumber-sumber eta. Kaca kawijakan nu ngadiskusikeun perluna ngagunakeun sumber nyaéta Wikipedia:Lain risét asli jeung Wikip ...

                                               

Wikipedia:Takulan

Takulan mangrupa jenis kaca alihan husus anu nyadiakeun tumbuwiki sacara gancang anu dimaksudkeun pikeun kaca proyék Wikipédia atawa bagianna, biasanna tina ngaranspasi Wikipédia. Ilahar ogé dina kaca panglawungan jeung kaca obrolan dina unggal a ...

                                               

Wikipedia:Citakan Wikipédia

Citakan atawa pola acu nyaéta hiji métode anu tujuanna nyadiakeun pidangan anu konsisten pikeun informasi anu disimpen di jerona. Parobahan kana pintonan, kekecapan, atawa gaya eusi éta informasi téh bisa diterapkeun sacara langsung, sabab citaka ...

                                               

Wikipedia:Nospam

Divergent money Divergent money and power Eu american japon language friendship Can not be against traditional law National science4 Get science kind * English usa divergent friendship Get power and money divergent National science6 National scie ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Admin

Ieu kaca mangrupa kumpulan kaca anu dipaké pikeun ngokolakeun kagiatan dina proyék Wiki Sabanda. Kaca-kaca anu aya dina wengkuan administrasi Wiki Sabanda umumna dikonci. Ngan kuncén anu bisa ngarobah eusina.

                                               

Wikipedia:Wikipediawan

Wikipediawan, disingkat pediawan adalah orang yang menulis dan menyunting artikel untuk Wikipedia. Beberapa orang mungkin berpikir bahwa istilah Wikipedis mungkin lebih sesuai, seperti halnya séorang ensiklopedis adalah kontributor dari suatu ens ...

                                               

Wikipedia:Nyutat Wikipédia

Wikipédia bisa jadi hiji alat anu kacida hadéna pikeun diajar jeung nyungsi inpormasi. Namung, sakumaha perkara sumber-sumber séjénna, henteu sakabéh anu aya dina Wikipédia sipatna akurat, nganteb, atawa henteu hawar-hawar. Loba tetekon anu dilar ...

                                               

Wikipedia:Birokrat

Dina kapangurusan Wikipedia, birokrat ngarujuk dina pamaké Wikipedia anu dibéré kewenangan téknis pikeun ngangkat sarta nyabut status bot pamaké ngangkat status pamaké séjén jadi kuncén atawa birokrat Kabirokratan diatur ku kawijakan sarta kasapu ...

                                               

Wikipedia:Cara nyieun artikel anyar

Sing saha baé, kaasup anjeun, bisa nulis/ngeusian Wikipédia! Mangga ketikkeun judulna dina kotak di handap, klik "Jieun artikel", lajeng kawitan baé nyerat: OESMANE BEN GOITA Kaca anyar ditangtukeun ku aya henteuna jujutan kaca. Prinsipna mah, ny ...

                                               

Wikipedia:Tutumbu luar

Artikel Wikipedia bisa ngawuwuhkeun tutumbu kana kaca wéb di luar Wikipedia. Kaca-kaca nu kasebut téh bisa ngamuat risét leuwih jero nu akurat jeung luyu jeung topik;informasi anu teu dimuat dina artikel lantaran alesan saperti hak cipta atawa ré ...

                                               

Wikipedia:Kotrétan/Arsip/Maret 2016

A. LATAR BELAKANG MASALAH Masyarakat Indonesia merupakan suatu masyarakat majemuk yang memiliki keanekaragaman di dalam berbagai aspek kehidupan. Bukti nyata adanya kemajemukan di dalam masyarakat kita terlihat dalam beragamnya kebudayaan di Indo ...

                                               

Wikipedia:Vandalisme

Vandalisme adalah penambahan, penghapusan, atau pengubahan isi yang dengan sengaja dilakukan untuk mengurangi kualitas ensiklopedia. Jenis vandalisme yang paling umum adalah mengganti tulisan yang ada dengan hal-hal yang menyebalkan, mengosongkan ...

                                               

Wikipedia:Kawijakan maké gambar

Gunakeun ngaran berkas anu cocog. Omat béré ngaran gambar/foto Anjeun sacara déskriptif. Teu meunang ngasupkeun gambar/foto anu teu kanyahoan hak ciptana. Salawasna kudu dipariksa heula status hak cipta gambar/foto anu rék dimuat ku Anjeun. Lamun ...

                                               

Wikipedia:Kotrétan/doc

Citakan dwiaksara ieu pikeun artikel anu enggeus aya nu ditulis ngagunakeun aksara Latin jeung Sunda, citakan ieu kudu ditulis dina kaca anu maké tulisan latin. Cara maké { {dwiaksara| 1=ᮎᮤᮃᮙᮤᮞ᮪ }}: atawa { {dwiaksara}}: bisa nyambungkeun jeung k ...

                                               

Wikipedia:Ngalanglang

Di handap ieu didadarkeun sababaraha cara pikeun ngalanglang Wikipédia: Néang artikel kadang ditumpurkeun. Asupkeun naon nu ditéang ku anjeun kana kotak di lajur gigir, pencét "enter" na papan konci atawa pencét tombol Jung handapeun kotakna. Man ...

                                               

Wikipedia:Ngarapihkeun artikel

Artikel-artikel Wikipédia bisa di sebut rapih lamun: hanteu mangrupa cut-and-paste / jiplakan ti situs lain wungkul ngalangar hak cipta ngeunah dibaca ngabogaan tumbu link ka artikel lianna sacukupna Anjeun bisa ngarapihkeun artikel maké panuntun ...

                                               

Wikipedia:Kawijakan jeung tetekon

Citakan:Kebijakan Citakan:Daftarkebijakan Wikipedia memiliki sejumlah peraturan dan panduan yang telah membantu kami selama ini untuk mencapai tujuan kita bersama: Peraturan di Wikipedia dapat berobah seiring waktu. Hal tersebut umum terjadi di W ...

                                               

Wikipedia:Saha anu nulis Wikipédia

Teu siga dina énsiklopédi nu séjén, di Wikipedia mah para rélawan nu nulis artikelna teu kudu saurang pakar atawa akademisi, sanajan aya ogé sababaraha urang anu kitu. Saha waé bisa jadi panulis artikel, kaasup Anjeun! Rélawan teu kudu meunang pa ...

                                               

Wikipedia:Kadutaan

Mailing list Wikipédia-L nembrak pikeun sadaya wikipédiawan ti sadaya basa jeung bangsa. Basa utamana maké basa Inggris, tapi basa lian gé dihaturan – sugan nu séjén bisa mantuan narjamahkeun, mun perlu surat dwibasa dihaturan pisan!

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II rintakan 1

Wiki Sabanda II nyaéta proyék nu nuluykeun Wiki Sabanda I 2014-2016. Wiki Sabanda téh singgetan tina Wikipédia Raksa Basa Sunda. Kagiatan Wiki Sabanda boga tujuan pikeun ngadokuméntasikeun jeung miara basa Sunda dina wangun téks tulisan jeung mul ...

                                               

Wikipedia:Palanggeran éjahan basa Sunda

Ieu kaca ngamuatkeun palanggeran "ringkes" ngeunaan éjahan nulis artikel nu digunakeun dina Wikipédia. Sacara umum, ieu palanggeran téh dumasar kana Palanggeran Éjahan Basa Sunda nu disusun ku Jurusan Pendidikan Bahasa Daerah FPBS UPI Bandung kal ...

                                               

Wikipedia:Nyutat rujukan

Artikel Wikipédia sakuduna nyutat sumber rujukanana, utamana sumber nu bisa dipercaya. Aya dua rupa rujukan: Rujukan ka karya nu leuwih lengkep, ieu leuwih payus dibéréndélkeun dina bab "Bacaan salajengna". Rujukan nu napel sacara husus kana hiji ...

                                               

Wikipedia:Parobahan nu patali

Fitur Parobahan nu Patali ngabéréndélkeun parobahan ahir na unggal artikel nu mibanda tumbu ka kaca nu dimaksud. Diluluguan ku "Parobahan anyar" katut sublulugu ". Parobahan nu Patali teu ngawengku parobahan na artikel nu numbu ka kaca nu dimaksu ...

                                               

Wikipedia:Upload log

11:03, 24 Jul 2004 Budhi uploaded "Cumulative_normal_distribution.png" fungsi kumulative distribusi ti wikipedia english 03:37, 18 Aug 2004 Budhi uploaded "Anatomical-directions-kangaroo.jpg" Ti Wikipedia English 06:07, 24 Jul 2004 Kandar uploade ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Béwara/aktifitas

9 Desember 2015 Siska Pertiwi - ngadaptarkeun artikel Laksa kana Kaca Klaim Undak 2. 9 Desember 2015 Siska Pertiwi - ngadaptarkeun artikel Urang Sunda jeung Basa Sunda kana Kaca Klaim Undak 1. Siska Pertiwi - ngadaptarkeun artikel Pésmol kana Kac ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Béwara/panganyarna

Panitia sayembara nulis artikel Wiki Sabanda kalawan resmi nutup aktifitas sayembara anu dilakukeun ku sakumna pamilon tanggal 14 Maret 2016 jam 23.59. Hasil rekap nilai artikel ti sakumna pamilon baris diumumkeun tanggal 24 Maret 2016 jam 13.00- ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/B

Perhatosan! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri/judul anu aya di Ensiklopedi Indonesia wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina basa Sundana. Upama mang ...

                                               

Wikipedia:Kutip sumber tulisan

Ieu artikel téh nyaéta pituduh gaya panulisan, ngadéskripsikeun cara pikeun nulis sumber kutipan dina artikel. Nambahkeun sumber réferénsi suntingan nyaéta hiji sarat dumasar kawijakan Wikipedia. Ieu hal téh hartina, sakabéh tulisan anu dipadungd ...

                                               

Wikipedia:Wikifikasi

Anjeun kudu ngalakukeun wikifikasi dina hiji artikel sangkan nu maca séjénna gampang pikeun néangan informasi anu aya patalina jeung topik-topik anu séjénna nu dibahas dina éta artikel. Ku cara ngawikifikasi, hiji kecap bisa diklik sangkan nu mac ...

                                               

Wikipedia:Bagian bubuka

Bagian bubuka, paragraf bubuka, atawa panganteur hiji artikel Wikipedia téh nyaéta bagian saméméh subjudul kahiji. Daptar eusi, lamun ditémbongkeun kalawan default bakal muncul di antara bagian bubuka jeung subjudul kahiji. Dina wikipedia, paragr ...

                                               

Wikipedia:Cara maca taksoboks

Artikel ieu nerangkeun ngeunaan kumaha carana maca taksoboks. Lamun anjeun hayang nyieun atawa ngédit taksoboks, tempo Wikipedia:WikiProyék Tangkal Kahirupan/cara migunakeun taksoboks. Pikeun diskusi jeung ménta sangkan hiji taksoboks bisa ditamb ...

                                               

Wikipedia:Keur lumangsung/17 Agustus 2011 (Rebo)

thumb|Perangko 17 Agustus 1955 nominal 35 sen 1978 - Balon udara panas anu ditumpakan ku 3 warga AS badarat deukeut Parissabada sukses ngurilingan Samudra Atlantik dina waktu kira-kira 137 jam. 1998 – diadegkeunna Front Pembela Islam FPI. 1961 - ...

                                               

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2009

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2009: Minggu ka 1 2009 Citakan:Gambar petingan/1 2009 Minggu ka 2 2009 Tabung vakum RCA ’808’. Sumber: Wikimedia Commons Minggu ka 3 2009 Pamaén akordéon lolong di Patzcuaro, Michoacán, México, ngingetk ...

                                               

Wikipedia:Wiki Sabanda/Tugas Undak3

Judul artikel anu rék dijieun meunang tina ideu sorangan, atawa milih topik tina daptar anu disadiakeun dina daptar judul. Nyieun 10 artikel anyar. katangtuan artikel Nyieun citakan naon baé bébas Ngoméan 5 artikel anu ditulis ku sorangan. Upama ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →